ВИДЕО – Производителите на пченица незадоволни од откупната цена бараат интервентен откуп од државата

Интервентен откуп на пченицата, иако е доцна, побараа производителите на лебното зрно од Пелагонискиот, Полошкиот и од Скопскиот регион на

Read more

ВИДЕО – „Освои ја Чашка“ – промотивно видео за еден од најубавите предели во Македонија

Општина Чашка е еден од најубавите и недопрени предели во Македонија богат со планински врвови високи над 2.000 метри, водопади,

Read more

ВИДЕО – Шведска донација во опрема вредна 300.000 евра ќе ја подобри раната дијагностика во прилепската болница

Прилепската болница „Борка Талески“ доби донација од бројни апарати, коишто ќе овозможат рана дијагностика на многу болести, а со тоа

Read more

ВИДЕО – ВМРО –ДПМНЕ : Локалната власт во Прилеп нема слух за маката на земјоделците, тие мора да бидат 100% обештетени

На погубната политика како на централно, така и на локално ниво, и нема крај. СДС покажува дека освен задоволување на

Read more

ВИДЕО – СДСМ : Сите земјоделски штети од невремето во прилепско ќе бидат соодветно и законски надоместени

Цврсто застануваме на страната на сите земјоделци и производители на тутун, коишто претрпеа штета од невремето што зафати дел од

Read more

Јованоски : Со правилно менаџирање на ЈКП „Комуналец“ враќаме стари долгови, се зголеми продуктивноста и има нови инвестиции

Поминаа 6 месеци од моето назначување за в.д. директор на ЈКП „Комуналец“. Во ова шест месечно работење на Јавното претпријатие

Read more