ВИДЕО – „Crossroad blues band“ ја започнува својата 11-та турнеја низ поранешните ЈУ простори

Единаесетта година по ред бендот „Crossroad blues band“ од Прилеп ја започнува својата летна турнеја низ поранешните ЈУ простори. Повеќе

Дознај повеќе

Награда за најдобра изведба на староградска музика за Октетот „Прилеп“ на „Илинденски денови“ во Битола

Октетот „Прилеп“ како учесник на Фестивалот на народни игри и песни „Илинденски денови“ во Битола, за својот настап на 31.07.2018

Дознај повеќе