ВИДЕО – Прилепчани восхитени од уникатните традиционални унгарски игри и песни

Со традиционални унгарски ора, игри и песни вечерва на просторот околу Градскиот Саат во Прилеп се одржа т.н. Унгарска вечер, на

Дознај повеќе

ВИДЕО – Земјоделците од прилепско поднесоа 1.315 барања за обештетување од невремето

До комисијата за елементарни непогоди при Општина Прилеп, заклучно со 3 август биле поднесени 1.315 барања за обештетување од страна

Дознај повеќе