ВИДЕО – И по 17 години не е изграден споменик на загинатите бранители кај Карпалак и не се исполнети сите нивни барања

Во касарната „Мирче Ацев“ во Прилеп започна одбележувањето на 17 годишнината од трагичниот настан кога кај месноста Карпалак за време

Дознај повеќе

Младите шампиони од АК „Стеваноски“ денеска имаа средба со градоначалникот Јованоски

Младите шампиони од атлетскиот клуб „Стеваноски“ од Прилеп, денеска ја посетија Општина Прилеп и разговараа за своите успеси и планови

Дознај повеќе

ВИДЕО – Вистинска атракција – Најголемиот оган во светот од кула од палети која се гради цели 3 месеци

Слинингбалет е уникатен фестивал во Норвешка на кој се слави раѓањето на Свети Јован Крстител. На локалните жители им треба

Дознај повеќе