ВИДЕО – Целата стара чаршија во Прилеп играше во ритамот на латино музиката

Со звуците на латино музиката, синоќа на Јавниот Простор околу Градскиот Саат бројните посетители се забавуваа со ѕвездите на вечерта:

Дознај повеќе

Повеќе од два милиони муслимански верници се собраа на аџилак на планината Арафат

На планината Арафат, во близина на Мека, во Саудиска Арабија, каде што според муслиманската религија пророкот Мухамед го одржал последното

Дознај повеќе