Финишираат активностите за отворање на Дневниот центар за лица со церебрална парализа

Градоначалникот Илија Јованоски, денеска оствари неформална средба со Здружението на родители на деца заболени од церебрална парализа. Средбата беше во

Дознај повеќе

ВИДЕО – Жителите на прилепско Канатларци цело лето се без вода, немаат основни услови за живот

Повеќе од 1 деценија во текот на летото немаат вода, за да ги одржуваат основните хигиенски потреби користат вода од

Дознај повеќе

Џ.К. „Бушидо“ активно ја почнува новата сезона со учество на повеќе државни и меѓународни натпревари

Со интензивни тренинзи кои започнаа вчера Џ.К. „Бушидо“ од Прилеп ја стартува новата сезона. Од клубот велат дека во наредниот

Дознај повеќе

На помалку од 10 дена до учебната година 9 училишта во Битола со исклучена струја – должат над 285 милиони денари

Средните и основните училишта чиј основач е општина Битола имаат вкупни долгови од над 285 милиони денари (околу 4,6 милиони

Дознај повеќе

Прилеп дел од официјалната програма на годинашните Струшки Вечери на Поезијата

Јавен Простор Прилеп, во соработка со НУЦК „Марко Цепенков“ го внесуваат Прилеп во официјалната програма на годинашните Струшки Вечери на

Дознај повеќе