ВИДЕО – Прилепчани уживаа во поезијата на поетите учесници на Струшките Вечери на Поезијата

За прв пат од 57 годишното постоење на Струшките Вечери на Поезијата Прилеп беше дел од оваа светски позната манифестација.

Read more

Започна летниот караван на „Мрдни со прст“ – Нахрани 10.000“, „За сите во нашата заедница, од еден до 100“, „АКТО“ и „Размрдај се“

Граѓанската платформа „Мрдни со прст“ денеска одржа конференција за печат со цел да ги најави престојните активности во рамките на

Read more