Австралиски параглајдерист кој престојувал во Крушево хоспитализиран со симптоми на маларија

Австралиски параглајдерист кој живее во Германија пред неколку денови бил хоспитализиран на инфективната клиника во Скопје со симптоми на маларија.

Дознај повеќе

Комплетна дезинфекција е извршена на детското одделение во прилепската болница, а се превземаат и други мерки

Комплетна дезинфекција е извршена денеска на детското одделение во прилепската болница каде било лекувано починатото 2 годишно дете. Детето е

Дознај повеќе

Двегодишно дете од прилепското село Житоше почина на Клиниката за инфективни болести во Скопје

(МИА) Двегодишно дете вчера починало на Клиниката за инфективни болести и фебрилни состојби во Скопје. Детето било донесено со болничко возило во

Дознај повеќе