ВИДЕО – Царовска : ЕУ значи искористување повеќе фондови за социјални услуги на локално ниво

Продолжува кампањата на власта за убедување на граѓаните на 30 септември да излезат и да гласаат ЗА на референдумот. Министерката

Read more

Изложба на колажи од прилепскиот уметник Александар Џинго

Во ликовната галерија на ЦК„Марко Цепенков“ синоќа беше отворена изложба на колажи од прилепскиот уметник Александар Џинго. Изложбата предизвика голем

Read more

Ноќ за паметење на седмиот „Интернационален џез викенд“ во Прилеп

Вториот фестивалски ден на седмиот „Џез викенд“ во Прилеп, понуди уште една ноќ за паметење. Публиката уживаше во настапите на

Read more

ВИДЕО – Новини во предавањето, со помош на дигиталната технологија и кодирањето, во 3 прилепски училишта

Три основни училишта во Прилеп се дел од 10-те училишта на ниво на Македонија во кои се спроведува пилот проектот

Read more

ВИДЕО – СДСМ со хуманитарна акција за социјално-загрозени семејства во пресрет на новата учебна година

На само неколку денови пред почетокот на новата учебна година, уште еднаш, како во изминатите неколку години, ќе бидеме дел

Read more