Интензивен викенд со Јавен Простор Прилеп, исполнет со едукација, рекреација, популаризација и култура

Во сабота, Јавен Простор заедно со пријателите и едукаторите од ПрилепНаТочак, овој пат засилени со неколку претставници од Марковите Точакџии,

Read more

Општина Прилеп : Училиштето во „Сточен пазар“ единствено може да биде магацин

Општина Прилеп со доаѓање на новата локална гарнитура и градоначалникот Илија Јованоски, во изминатите 10 месеци, интензивно работи на отстранување

Read more

ВИДЕО – ВМРО-ДПМНЕ: Суетата и алибито на Јованоски остава 100тина деца и понатаму да патуваат 2 км до училиште

Во подрачното училиште на ОУ “Рампо Левката”, сместено во населбата “Сточен пазар”, иако целосно изградено, се уште нема детски џагор.

Read more

ВИДЕО – Вработените во „Еурокомпозит“ најавуваат нови протести пред Влада

Вработените во прилепски Еурокомпозит се закануваат со нови протести пред Влада доколку не се реши проблемот со технолошкиот вишок на

Read more