ВИДЕО – Граѓаните на Прилеп со голем интерес за искористување на средствата од фондовите на ЕУ

Околу 40 отсто од целокупната помош која ЕУ и’ ја нуди на Македонија е насочена кон локалните заедници и без

Read more

ВИДЕО – Нема веќе кој да работи во фирмите – Македонците масовно се иселуваат

Поради масовното иселување македонските компании се повеќе се соочуваат со недостигот на работни сила. Ако претходно тоа беше страучна работна

Read more

ВИДЕО – СДСМ: Со зачленувањето на Македонија во ЕУ младите ќе имаат неограничени можности за образование

Со зачленувањето на Македонија во ЕУ младите ќе имаат неограничени можности за патување и стекнување на квалитетно образование и пракса

Read more

ВИДЕО – СДСМ: Само некој кому бизнисот и провизиите му се поважни од нашите најмлади може да смисли ваков проект

Проектот за кој се потрошени 12 милиони денари за изградба на училиште среде поле со тутун, во кое надвор од

Read more

„Мамути“ повторно на Алпите, го искачија и највисокиот врв во Германија – Жугшпице

Маријана Ѓорѓиевска, претседател на ПК „Мамути“ го искачи највисокиот врв во Германија, Жугшпице, по 18 часа искачување по дожд и крајно

Read more