СДСМ : Езерцето во „Ѓогдере“ и фонтаната на „Димо Наредникот“ биле изградени без да се земе во обзир безбедноста на децата

Криминалната власт на ВМРО-ДПМНЕ, предводена од Марјан Ристески,  цели 12 години ги игнорираше гласот и потребите на граѓаните. За ВМРО-ДПМНЕ

Read more

Џудо клубот „Сеишин“ од Прилеп со сребрен медал на Балканското првенство

Екипата на џудо клубот „Сеишин“ од  Прилеп го освои второто место и се закити со сребрен медал на годинешното Балканско

Read more

„Обични профили“ – изложба на Глигор Кондовски во Србија, поголем дел од фотографиите се направени во Прилеп

Изложба на фотографии под наслов „Обични профили“, од македонскиуот уметник Глигор Кондовски, беше отворена во Меморијалната галерија „Душан Старчевиќ“ во

Read more

ВИДЕО – Атанасов : Во циклусот 2021-2027 ќе бидат дуплирани ЕУ фондовите за Македонија

Во комуникација сум со националната агенција за образовни политики, каде што изминативе неколку години близу 98% е искористеноста на фондовите

Read more