ВИДЕО – Во подрумот на црквата Параклис во Прилеп има гробница на неколку илјади српски војници

Можеби ретко кој знае дека во подрумот на прилепската црква „Свети Кирил и Методиј“ или кај народот позната како Параклис

Read more

ВИДЕО – Наместо да го платат данокот на добивка компаниите може да го донираат во спортот

Сите компании кои ќе донираат финансиски средства во спортот, а кои спортски клубови или поединци ги исполнуваат условите на законот

Read more

ВИДЕО – Лукаревска : Работиме на наоѓање на олеснителни околности при поднесувањето на даночната пријава

По реакциите во јавноста за новиот начин на поднесување годишна даночна пријава, директорката на УЈП, Сања Лукаревска денска во Прилеп

Read more