Македонската параглајдинг репрезентација, составена само од прилепчани, 5-то место на Европското првенство

Македонската параглајдинг репрезентација во прецизно слетување, составена од прилепчаните Миле Јованоски, Борјан Јованоски, Мартин Јованоски, Кристијан Темелкоски, Адам Спиркоски и

Read more

ВИДЕО – Нов проект на ЛАГ Агро Лидер, поддржан од УСАИД, кој ќе ја зголеми продуктивност и конкурентност кај фармерите

Во селото Радобор, Општина Могила, денеска се потпиша меморандум за соработка помеѓу Здружението за рурален развој ЛАГ Агро Лидер, Ветеринарната

Read more

ВИДЕО – СДСМ : Фондовите на ЕУ овозможуваат средства за унапредување на спортот

Спортот е поставен високо на пиедесталот на приоритетите на Европската Унија. Со приближување кон ЕУ ќе се овозможат повеќе европски

Read more