ВИДЕО – „Филип Морис–ТКП“ инвестираше 80.000 долари за модернизација на училници во СОУ „Ристе Ристески – Ричко

Младите масовно се иселуваат од Македонија, а поради оваа состојба фирмите се повеќе се соочуваат со недостигот на работна сила.

Read more

ВИДЕО – ВМРО-ДПМНЕ : Во присуство на Оливер Спасовски беше ускратено основното право на политичко дејствување

Вандализмот, анархијата и беззаконието се одраз на немоќ во политиката! Тие се појавуваат кога партиите на власт свесно работат против

Read more

Јованоски и Галовеј разговараа за актуелни општествено-политички прашања

Градоначалникот Илија Јованоски денеска во својот кабинет, оствари средба со Н.Е. амбасадорката на Велика Британија, Рејчел Галовеј. Тие разговараа на

Read more

ВИДЕО – СДСМ : На 30-ти септември гласаме ЗА безбедна, развиена и европска Македонија

Македонија заслужува европска иднина. Прилеп заслужува европска иднина. На 30-ти септември избираме да одиме напред, кон подобра иднина, преку членство

Read more

ВИДЕО – ВМРО-ДПМНЕ : Јованоски да одговори како се гради во „Три Багреми“, а нема детален урбанистички план

Градежната сезона е при крај, а локалната самоуправа не може да се пофали со ниту еден поголем проект, ама затоа

Read more