ВИДЕО – Манчески : Ако нашата сегашност е добра, каде се тогаш младите, зошто заминуваат во странство ?

Се наоѓаме пред најодговорниот момент во нашата држава. Момент кој не става пред предизвикот да го избереме вистинскиот пат, да

Read more

ВИДЕО – Јованоски : Доста беше изолација и неизвесност, сега е време секој од нас да донесе храбра одлука

Со потпишувањето на овој договор конечно го решивме прашањето на македонскиот идентитет, на македонскиот народ, на македонскиот јазик, историјата, традицијата,

Read more

ВИДЕО – Заев : Ајде конечно да бидеме со сите во светот и никогаш повеќе сами на светот, иднината е во наши раце

Навистина одлуката е историска и навистина се работи за иднината на нашите деца, на генерациите кои што доаѓаат после нас,

Read more