Резултатот од референдумот на насловните страници на светските медиуми

Светските новински агенции во своите утрински извештаи му даваат забележлив простор на вчерашниот референдум во Македонија.   Ројтерс под насловот: „Референдумот за

Read more

Нови меѓународни успеси на параглајдинг клубот Делта од Прилеп

Параглајдинг клубот Делта од Прилеп го освои второто место во екипна конкуренција, а ветеранот,членот на македонската репрезентација, Миле Јованоски беше

Read more

ВИДЕО – Започна учебната година за 800 студенти, од кои 200 се бруцоши, на Економскиот факултет во Прилеп

Економскиот факултет од Прилеп денеска ја прими новата 58-ма генерација на студенти кои наредните 4 години ќе се стекнуваат со

Read more