Тренерскиот тандем Пеески, Ристеска и нивните натпреварувачи непобедливи на меѓународниот џудо турнир во Прилеп

Џудо клубот „Бушидо“ од Прилеп освои 13 медали на меѓународниот турнир „Прилеп град херој“, од кои 4 златни медали, 4

Read more

ВИДЕО – Димоски : Фестивалот „Со Марко на улица“ ќе има иновативно влијание на целокупното културно живеење во државата

На 11 октомври во Прилеп ќе започне фестивалот кој што е насловен „Со Марко на улица“, во организација на Центарот

Read more

ВИДЕО – По трет пат стопирана изградбата на дел од експресниот пат Прилеп-Градско поради вредни археолошки наоѓалишта

Поради пронаоѓање на 3 археолошки локалитети привремено е стопирана изградбата на дел од делницата на експресниот пат Прилеп-Градско, во делот

Read more

ВИДЕО – Во Прилеп се одржува еден од најдобрите џудо турнири на Балканот – „Прилеп град херој“

Во Прилеп се одржува 10-тиот по ред меѓународен турнир во џудо „Прилеп град херој“ кој е организиран од страна на

Read more