ВИДЕО – Како изгледаше дел од импровизираниот напад на Участакот и огнометот во Прилеп

Традиционално како и секоја година одбележувањето на празникот 11 Октомври во Прилеп започна со импровизиран напад на Участакот и спектакуларен огномет.

Read more

ВИДЕО – Јованоски и Димитриески : Македонија да стане стабилна европска држава, каде ќе има достоинствен живот

За прв пат во историјата вечерва Прилеп и Куманово, градовите каде пукнала првата пушка, заеднички го одбележуваат антифастичкото востание. Вечерва

Read more

ВИДЕО – Заев во Прилеп : Денеска патриотизам е да се осигураме дека нашата следна генерација ќе има иднина дома

Со импровизиран напад на Участакот, дигитална визуализација на неговиот ѕид и спектакуларен огномет традиционално вечерва Прилеп го започна одбележувањето на

Read more

ВИДЕО – Во последните 3 години драстично е намалено производството на мед во Македонија

Производството на мед во Македонија во последните 3 години е неколку кратно намалено. Ако порано просек од едно пчелно семејство

Read more

ВМРО-ДПМНЕ : Жално е што на овој значаен ден од Прилеп ќе се обрати Зоран Заев кој 1 година ја разнебитува Македонија

Во очи на големиот празник 11 Октомври, датумот на кој во 1941 година започна НОБ, од Прилеп ја држиме денешнава

Read more

ВИДЕО – Откриена репликата од Орденот „Народен Херој“ кој Тито му го додели на Прилеп

Во Општина Прилеп денеска свечено беше откриена релјефната мермерна плоча на која е претставен Орденот за народен херој кој Јосип

Read more