ВИДЕО – Со несекојдневниот спектакл, претставата „Огнена приказна“, започна фестивалот „Со Марко на улица“

Со несекојдневниот спектакл, претставата „Огнена приказна“, на прилепската група „AGNI FIRE DANCE“ започна уличниот фестивал „Со Марко на улица“. Драмскиот

Read more

ВИДЕО – Започна тридневната филмска програма на фестивалот „Со Марко на улица“

Во рамки на фестивалот „Со Марко на улица“ ќе се одржи тридневната филмска програма на која ќе бидат прикажани 23

Read more

Сонувања за заборавеното – Dreaming of the forgotten – Мултимедијален концертен перформанс во Прилеп

Mултимедијалниот концертен перформанс „СОНУВАЊА ЗА ЗАБОРАВЕНОТО“, поддржан од Министерството за култура на Р. Македонија, e проект кој ќе се случи

Read more

ВИДЕО-Ристески : Врв на лицемерие-се поклонуваат пред спомениците, а работат се спротивно од она за што загинале борците од НОБ

Денеска со посебна чест и задоволство, емоции, се поклонивме пред споменот и делото на Ченто, Кузман и сите други кои

Read more

ВИДЕО – Одебележување на 11 Октомври во Прилеп – „Со достојна почит секогаш да се сеќаваме на делото на борците од НОБ“

Со положување на свежо цвеќе на спомениците на Методија Андонов-Ченто, Кузман Јосифоски-Питу, Алејата на Великаните и Могилата на Непобедените денеска

Read more