ВИДЕО – Шумската кралица Вања Хоналасиел ја подари својата љубов и срце на публиката

Уметникот Сашо Мартиновски и моделот Даниела Иваноска ја покажаа својата уникатна креација на body painting пред публиката во Прилеп.    

Read more

ВИДЕО – Муралите дел од фестивалот „Со Марко на улица“ во Прилеп

Уметниците ќе создадат неколку нови мурали кои ќе бидат насликани на ѕидот од домот за култура „Марко Цепенков“ како дел

Read more

ВИДЕО – Креативна детска работилница за уметност и кинетика – АУТОМАТА на ДРВОТВОРБА

Во рамки на фестивалот „Со Марко на улица“ денеска во Прилеп се одржа креативна детска работилница за уметност и кинетика,

Read more

ВИДЕО – Се освети манастирот кој 11 години го градеа браќата Никола и Љубе Спиркоски од Прилеп

После 11 години секојдневна работа, денеска се оствари сонот на браќата Никола и Љубе Спиркоски од Прилеп. Се освети манастирот

Read more

ВИДЕО – МПЦ веќе била во контакт со Вселенската Патријаршија, по УПЦ и таа се надева на брзо признавање афтокефалност

МПЦ се надева дека после добивањето на афтокефалност на Украинската Православна Црква од страна на Вселенската патријаршија, ние ќе бидеме

Read more

Одбележани 55 години Меѓународен скулпторски симпозиум во мермер во Прилеп

Со 30-ина слики и шест мермерни скулптури од годинашново Прилепско уметничко лето, синоќа Центарот за современа ликовна уметност од Прилеп

Read more