Македонските боксери предводени од Чатлески со одлично борби на спектаклот во Рим

На 13.10.2018 во Рим Италија се одржа професионален боксерски спектакл, Во организација на Поенокс тим. На овој настан настапија нашите

Read more

Фестивалот „Со Марко на улица” со сигурност станува уште еден од препознатливите културни брендови на Прилеп

Успешно се заокружи и заврши првото издание на уличниот фестивал „Со Марко на улица” во Прилеп, во организација на Центарот

Read more

ВИДЕО – Наместо законот владее хаос, интерес и безредие – старата прилепска чаршија комплетно ја изгуби автентичноста

Иако е споменик на културата заштитен со закон веќе со децении во старата прилепска чаршија владее буквален хаос и анархија.

Read more

Општина Прилеп: ВМРО-ДПМНЕ и нивниот градоначалник со три последователни мандати, ја доведоа чаршијата до сегашната состојба

Доколку ВМРО-ДПМНЕ беа искрено загрижени за Старата прилепска чаршија, во 12-те години практикување локална власт, тие имаа можност да го задржат

Read more