ВИДЕО – Синдикатите во Македонија не функционираат или ги нема, се кршат работничките права, а државата глува за проблемите

Иако регулирани со устав и закон работничките права во Македонија, се уште во одреден дел наголемо се кршат. Особено во

Read more

Иванов: Народот ги слави храбрите, а историјата ги презира поткупливите

Претседателот на Република Македонија, Ѓорге Иванов, по повод одбележувањето на државниот празник 23 Oктомври – Денот на Mакедонската револуционерна борба, упати честитка до граѓаните на

Read more

ВИДЕО – Проданоски : Предавници имало и ќе има, но историјата ги слави оние кои се бореле за Татковината, не за лични интереси

Денеска во Припеп беше одбележан Денот на македонската револуционерна борба  – 23 Октомври со положување на свежо цвеќе на спомениците

Read more

ВИДЕО – Јованоски : Во овие тешки политички моменти треба сите да се обединиме и да ја градиме нашата европска Македонија

По повод Денот на македонската револуционерна борба  – 23 Октомври денеска во Прилеп свежо цвеќе беше положено на спомениците на

Read more