Отворен најдолгиот мост преку море во светот: Погледнете како изгледа кинеското градежно чудо

Кинескиот претседател Си Џинпинг и официјално го отвори најголемиот мост преку море во светот, проект кој го поврзува Хонг Конг,

Read more

Иванов: Со Договорот од Преспа се негира правото на самоопределување, слободата на мислење и изразување

Пред еден милениум Самуиловата држава се соочувала со слични предизвици како и современата македонска држава – Република Македонија. Тие предизвици

Read more