ВИДЕО – Талевски: Формирањето на ЈП за енергетика е неопходно за подготвување на теренот за гасификација

Денеска Советот на Општина Прилеп донесе одлука за формирање на ново јавно претпријатие, кое ќе има дејност во енергетиката „Енерго

Read more

ВИДЕО – Ристески : Јавното претпријатие за енергетика ќе биде наменето единствено за вработување на партиски послушници

Иако гасот во Прилеп ќе стигне дури за неколку години Општина Прилеп веќе формира јавно претпријатие за енергетика чија главна

Read more

Теодора Ристеска : Мојот сон е еден ден да го донесам Европскиот златен медал во Прилеп

Теодора Ристеска е еден од годинешните добитници на наградата диплома за празникот „3-ти Ноември“ за постигнувања во џудо спортот и

Read more

ВИДЕО: Управува со најмоќната држава во светот, а не знае да затвори ни чадор

Дали американскиот претседател Доналд Трамп знае како се затвора чадор? Тоа е  прашањето кое го поставуваат сите светски медиуми.  

Read more