ВИДЕО – Прилепските актери : Наградите од Никшиќ му ги посветуваме на великанот Стефановски

Ансамблот на театарот „Војдан Чернодрински“ од Прилеп е добитник на три награди за претставата „Љубовни пози на историјата“ (Figurae veneris

Read more

Француската влада попушти под притисокот на жолтите елеци – се откажува од зголемувањето на данокот на гориво!

Француската влада под притисок на жолтите елеци ќе го суспендира законот за поскапување на горивата, кој доведе до насилни протести

Read more

Ден на волонтерството – Волонтерзимот шири солидарност и создава покохезивни заедници

Со организирање конференција за волонтерство под слоганот „Волонтерите градат стабилни заедници“ Црвениот крст на Република Македонија ќе го одбележи 5

Read more