Ставре Јада активно се подготвува за светското јуниорско првенство во биатлон во Словачка

Пред околу 10-тина денови започна новата зимска сезона 2018/2019 за нашиот репрезентативец во нордиско скијање, биатлон и олимпиец, Ставре Јада.

Read more

ВИДЕО – Неверојатно – создава уникатни уметнички дела само со пешачење по снегот

Британскиот уметник Симон Бек создава уникатни уметнички дела само со пешачење во снег. Негови единствени алатки се чизмите и компасот.

Read more

Прилепскиот театар ја подготвува новата премиера за деца „Авантурите на Пинокио“

Во театарот „Војдан Чернодрински“ во тек се подготовките на претставата за деца „Авантурите на Пинокио“, која по фанатастичната книга од

Read more

Промоција на аматерски документарни филмови во град Прилеп

Фото Кино Клубот од Прилеп ве поканува на проекција на краткометражни, аматерски документарни филмови коишто не се прикажани на пошироката

Read more