ВИДЕО – Прилеп се подготвува за Свети Никола – прилепските домаќинки ќе направат 65.000 мали посни сарми

Прилеп наголемо се подготвува за патрониот празник Свети Никола кој што е прогласен за заштитник на Прилеп во 2006 година. Вредните

Read more

Сообраќајот на Плетвар и во прилепскиот регион се одвива непречено

Сообраќајот на превојот Плетвар се одвива непречено, без проблеми и забрани, информира Сашко Цветкоски, раководител на секцијата на „Македонија пат“

Read more

Ѕид на сообраќајниот срам во Прилеп : Возило на Македонски пошти паркирано на место за инвалиди

Револтирани граѓани од здружението за инвалидизирани лица од Прилеп ни ги испратија овие фотографии од паркинот кој се наоѓа во

Read more

Прилепчани преку акцијата „Подај рака-биди човек“, им помогнаа на 11 социјално загрозени семејства од градот

Хуманите прилепчани коишто ја поддржаа акцијата „Подај рака-биди човек“, што во неколку маркети во Прилеп се реализираше од 10 до

Read more