Општина Крушево : Пробиен и прооден патот до манастирот Св. Преображение

Од Општина Крушево информираат дека денеска претпладнево, службите на јавното претпријатие „Комуна“ работеле на патот кој води до манастирот Св.

Read more

ВИДЕО – Од дрво излегува чудна пареа – интересен природен феномен во село Годивље, Кривогаштани

Ова интересно видео се шири на социјалните мрежи. Од дрво излегува чудна пареа – интересен природен феномен во село Годивље,

Read more

ВИДЕО – Здружението на жени „Преродба“ од Прилеп ја подготви традиционалната Бадникова трпеза

Со македонската коледарска песна „Коледица Варварица“ коледарчињата денеска во Прилеп го најавија Христовото раѓање. А додека жените од здружението „Преродба“

Read more