ВИДЕО – Бугарија и Грција се уште немаат намера да го признаат македонското малцинство, правата на Македонците во Албанија многу мали

По повод 147-годишнината од раѓањето на македонскиот великан Гоце Делчев во Прилеп се одржа семакедонски собир на Македонците кои живеат

Read more

Голем интерес на прилепските земјоделци за механизација преку ИПАРД-програмата

Прилепските земјоделци покажуваат голем интерес за ИПАРД – програмата за набавка на приклучна механизација, констатираат во Агенцијата за унапрување на

Read more

ЛАГ АГРО ЛИДЕР промовира граѓанско новинарство во руралните средини

ЛАГ Агро Лидер во соработка со медиумите Инфо Компас и Зелена Берза, одржа дводневна обука за граѓански новинари од пелагонискиот

Read more