ВИДЕО – Шумските полицајци од Прилеп на протест во Скопје за повисоки плати и подобри услови за работа

Шумските полицајци од цела Македонија денеска oдржаa протестен марш во Скопје бидејќи Министерството за земјоделство веќе една година не сакалo

Read more

EUROSAI: Несоодветен буџет и без контрола врз мерките против загадувањето во Македонија

Владата не знае како точно и ефикасно да се бори против екстремно загадениот воздух. Предвидениот План е хаотичен, гломазен и вооошто

Read more

Христоски: Почнува процес на децентрализација на Историскиот музеј и на Спомен-куќата на Тоше во Крушево

Започнува процесот на децентрализација на Националните установи „Историски музеј Крушево“ и Спомен-куќата на Тоше на Гумење, односно нивно ставање под

Read more

„Аутомобиле СК“ го доби тендерот за набавка на нови возила за ЈКП Водовод и канализација вреден 2 милиони денари

ЈКП Водовод и канализација – Прилеп по распишаниот тендер за набавка на товарно возила за превоз на патници и товар

Read more

Општина Прилеп го распиша јавниот повик за распределба на средства на здруженија на граѓани и за спортски клубови

Општина Прилеп го распиша јавниот повик за прибирање на барања за распределба на средства од буџетот на Општина Прилеп за

Read more