Утврден составот на новата Антикорупциска комисија – ќе ја предводи ревизорот Билјана Ивановска

Едногласно и без дискусија помина предлогот за избор на нови анти корупционери на  комисијата за избори и именувања во Собранието. Двајца

Read more

ВИДЕО – Ташкоска : Со новата мерка ако се зголеми бројот на децата Роми во градинките, тогаш ќе се размислува за преадаптација на простори

На вчерашната 24-та седница на Советот на Општина Прилеп беше донесена одлука за ослободување од плаќање на партиципација за престој

Read more

Скандалозна распределба на пари во култура – отфрлени видни манифестации на сметка на анонимуси

Хаос во годишната програма на Министерството за култура која беше објавена денеска. Укинати се бројни музички манифестации како Скопскиот џез

Read more

ВИДЕО – СДСМ Прилеп : Општина Прилеп секој месец ќе им субвенционира по 5 метри кубни од потрошената вода на 500 семејства

Социјалдемократскиот сојуз на Македонија, како предводник на локалната власт во општина Прилеп, со дела покажува дека грижата за граѓаните е

Read more

ВИДЕО – ВМРО-ДПМНЕ Прилеп : Субвенционираните 5 метри кубни вода се обични популистички мерки пред изборите кои граѓаните веќе ги препознаваат

Бевме сведоци како во минатото во предизборните кампањи СДС ветуваше живот за сите, но за жал ваквото нивно ветување досега

Read more