ВИДЕО – Талески : Земјоделците да не стравуваат, ќе има доволно вода за наводнување од езерото во Прилеп

Вода ќе има доволно за наводнување во текот на 2019 година. Максималниот капацитет на вештачкото езеро во Прилеп е 6

Read more

ВИДЕО – Брука – Ниту денар од Министерството за фестивалот „Пеце Атанасовски“ кој постои 45 години

Ниту денар не оддели Министерството за култура годинава за оддржување на на единствениот македонски бренд од ваков тип фестивалот „Пеце

Read more

ВИДЕО – Тутунарите се плашат дека тутунопроизводството во Прилеп ќе се намали за 50% поради немањето на вода во вештачкото езеро

Тутунарите од Прилеп се плашат дека тутунопроизводството, во делот каде полето е покриено со хидросистемот, можно е да се намали

Read more