ВИДЕО – Ѓорѓиевска и Јованоски првите прилепчани на Аконкагва : Беше навистина тешко, но успеавме, на врвот потекоа и солзи

Маријана Ѓорѓиевска и Владимир Јованоски станаа првите прилепчани кои се искачија на највисокиот врв во Јужна Америка, Аконкагва во Аргентина,

Read more

ВИДЕО – Во Прилеп се отвори „Центар за рехабилитација на жртви од тортура“, единствен во Македонија

Во Прилеп се отвори „Центар за рехабилитација на жртви од тортура“, единствен од ваков тип во Македонија, која на жртвите

Read more