Со касапскиот грав во манастирот „Свети Ѓорѓија“ заврши карневалот „Прочка 2019“

Со традиционалниот ручек во манастирот „Свети Ѓорѓија“ организиран од страна на „Прилепските мечкари“, заокружено е годинешното 18-то по ред издание

Read more

Најдобра маска на карневалот „Прочка 2019“ – групната маска „Водици во Прилеп“ од здружението „Прочкари“

Со забава под маски во ресторанот „Ла Каса Гранде“ и доделување на дипломи и награди на најуспешните, заврши  18 –тото

Read more

ВИДЕО – Обвинетиот Енвер Тоска го призна убиството кое го изврши лани во прилепско Беловодица

Дваесет и четири годишниот Енвер Тоска од Битола, вработен како полициски службеник во СВР Битола, денеска на рочиштето во Прилеп

Read more