„Демократија“ – најновата премиера на театарот „Војдан Чернодрински“ во четврток

Во четврток во 19.30 минути ќе се прикаже најновата премиера на театарот „Војдан Чернодрински“, претставата „Демократија“. Текстот е на Јосиф

Read more

Општина Прилеп: Се реконструира градскиот стадион „Гоце Делчев“ и ќе гради комплекс на покриени базени во населбата „Точила“

Во тек е реконструкција на градскиот стадион „Гоце Делчев“, а започнаа и интензивни подготовки за изградба на комплекс од затворени базени

Read more

Попокатапетел со силна ерупција – подготвен план за брза евакуација

Мексиканските власти издадоа жолто предупредување откако вулканот Попокатепетл доцна синоќа еруптираше и почна да исфрла огромно количество густ пепел. Вулканот

Read more