Откажана претставата „Северно од Македонија“ на Сашо Тасевски во Прилеп, тој обвинува за цензура

Актерот Сашо Тасевски обвинува дека бил цензуриран од страна на Домот за култура во Прилеп кој му ја откажал претставата

Read more

Училиштата „Никола Карев“ од с. Норово и „Кочо Рацин“ од Прилеп имплементираат проект за меѓуетничка интеграција

Подрачното основно училиште „Никола Карев“ во Норово и ОУ „Кочо Рацин“ од Прилеп ја спроведоа активноста за чистење и рециклирање

Read more

Со сеќавање на делото на Никола Бувие, Прилеп се вклучи во одбележувањето на месецот на Франкофонијата

Во организација на амбасадата на Швајцарија, Францускиот институт во Скопје, а со поддршка на Општина Прилеп, синоќа во ЦК „Марко

Read more