Општина Новаци се збратими со турската општина Караџасу

Општина Новаци потпиша Декларација за збратимување со општина Караџасу од Република Турција, со која двете општини ќе соработуваат во голем

Read more

ВИДЕО – Преполна сала и смеење до солзи на вчерашната премиера „Викенд на мртовци“ на „Чин 4 Сцена 5“ во Прилеп

Сите ќе умрете, некој сега, некој после. Никој не живее вечно. Ова е една од најпознатите реплики на претставата „Викенд

Read more

ОО СДСМ Прилеп : ВМРО-ДПМНЕ се дрзнува да критикува инвестиции и отворање на нови работни места во Прилеп

Заврши времето кога инвеститорите беа рекетирани и уценувани од страна на моќниците на криминалната власт на ВМРО-ДПМНЕ и Никола Груевски.

Read more

ВИДЕО – Учениците од СОУ „Ѓорче Петров“ од Прилеп изработија клупа која произведува енергија со помош на соларни панели

Иако тоа не им е струка учениците од медицинските паралелки при СОУ „Ѓорче Петров“ од Прилеп, кои ја посетуваат секцијата

Read more

ВИДЕО – Селекцијата на отпад, пречистителната и мерната станица за воздух, автобусите на метан – причина за титулата најеколошка Општина

Од страна на компанијата Пакомак, Општина Прилеп ја доби титулата за најеколошка Општина за 2018 година. Главниот критериум за кое

Read more