ВИДЕО – За само 5 евра акциите на Победа се отстапуваат на градот, Општината инвестира 40 милиони денари за реконструкција на трибините на стадионот

За сума од само 5 евра, 5-те акционери на ФК Победа одлучија акциите да му ги отстапат на градот и

Read more

Ученици и наставници од Романија, Турција, Италија и Португалија ја посетија Општина Прилеп

ОУ “Гоце Делчев“ кое е домаќин на ученици и наставници на партнер училиштата од Романија, Турција, Италија и Португалија преку

Read more

Народен правобранител: Партиски реваншизам и двојно повеќе поплаки за партиски вработувања

Народниот правобранител изминатата година имал полни раце работа за што говори бројката од речиси 4.500 претставки. Граѓаните најмногу се жалеле на

Read more

ВМРО-ДПМНЕ : Прилепчани ќе почекаат за нов театар, Министерството покажа дека има некои чудни приоритети

Денес е Светскиот ден на театарот. Лагите од предизборните ветувања на градоначалникот Јованоски излегуваат секој ден на виделина. Потсетуваме како

Read more

ВИДЕО – Животниот век на липите во Прилеп е поминат, потребно е итно да се размислува за нови дрвореди

Од ЈКП „Комуналец“ Прилеп денеска истакнаа дека животниот век на липите во централното градско подрачје бил поминат, а тие вештачки

Read more