Членови на спелеолошкиот клуб „Златоврв“ за Велигден ја посетија пропаста „Маркова Кула“ над с. Беловодица

Како и секој Велигден така и оваа година Спелеолошкиот клуб „Златоврв“ од Прилеп традиционално врши истражување на пештери. Оваа година

Дознај повеќе

ВИДЕО – Голем дел од синдикатите исто како и да не функционираат, нема кој да ги штити работничките права

Работничките права во Македонија, се уште во одреден дел наголемо се кршат. Дел од работниците се уште работат на црно,

Дознај повеќе

ВИДЕО – Стерјовска : За скандалот со пивката вода во вештачкото езеро очекуваме реакција и од обвинителството, другата казна следува на 5-ти мај

Почитувани 23.000 домаќинства во Прилеп кои редовно ги подмирувате сметките за вода иако 60% повисоки благодарение на Градоначалникот и оваа

Дознај повеќе

ВИДЕО – Талески : Вештачкото езеро во Прилеп ќе се полни со вишокот од „Студенчица“

Прилепското вештачко езеро ќе се надополнува со вишокот количини на вода од регионалниот водовод „Студенчица“. Владата на денешната седница донесла

Дознај повеќе