ВИДЕО – „Преспанскиот херој“ – Васил Јанкула, го започна својот голем подвиг, денеска пристигна во Прилеп

„Преспанскиот херој“, Васил Јанкула од Ресен, е лице кое боледува од церебрална парализа. Со својот трицикл тој планира да помине

Read more

Во вторник започнува новото пресметување на цената на горивата – секоја бензинска пумпа ќе формира сопствени цени

Од вторник започнува новото пресметување на цената на горивата, односно наместо Регулаторна комисија, сега секоја бензиска пумпа ќе може да

Read more

ВИДЕО – Професорите бараат зголемување на фондот на часови по македонски јазик, во Небрегово одбележан Денот на македонскиот јазик

Со промоција на книгата „Поглед во минатото“ од професорот Људмил Спасов, денеска во родната куќа на Блаже Конески во Небрегово

Read more

Пензија, канцеларија, возач и обезбедување – ова се барањата на Иванов

Претседателска пензија од стотина илјади денари месечно, канцелариски простор, службено возило, личен возач и обезбедување се бенефициите со кои претседателот

Read more

ВИДЕО – Новинарите во „Визија“ немаат земено 9 месеци плата, поднесоа кривични пријави и против претходниот и против сегашниот сопственик

Новинарите од прилепската телевизија Канал Визија од понеделникот не ги покриваат дневните настани и на телевизијата се објавуваат само кратки

Read more