Шакировски : Крушево, Пелагонија и околните планини ги имаат едни од најдобрите терени за параглајдинг во светот

Баки Шакировски е пилот од 1994 година, Екс Тим Лидер на Македонската репрезентација во параглајдерство, организатор на меѓународни натпревари во

Read more

Антикорупциска со иницијатива за кривична пријава за градоначалникот на Прилеп Илија Јованоски

Антикорупциска досега разгледала околу 300 предмети. Од таму истакнаа дека покрај прекршочните пријави, работат и на две иницијативи за кривична

Read more

ВИДЕО – Прилепчанец живее со отворени рани над 5 години, поради инфекција МРСА никоја болница не сака да го прими

Прилепчанец Тахир Акифоски веќе 5 години живее со незамисливи болки поради тоа што од ногата постојано му тече крв и

Read more