ОН: 26.000 години живот биле загубени во последнава деценија на Балканот поради загаденоста на воздухот

Жителите на целиот Западен Балкан страдаат од намален животен век поради „алармантните нивоа загаденост на воздухот“, вели извештај на Обединетите

Read more