За прв пат извршена виртуелизација и инвентаризација на гео-формите на локалитетот Маркови Кули кај Прилеп

Како дел од проектот за „Подобрување на управувањето со заштитените подрачја“, финансиран од Европската Унија, имплементиран од UNDP, а со

Read more

Жителите на населбата „Бончејца“ против дивиот пазар, бараат Општина Прилеп итно да го дислоцира

Жителите на населбата „Бончејца“ во Прилеп бараат Општината под итно да превземе мерки и да го дислоцира дивиот пазар кој

Read more

Поранешните вработени во „Еурокомпозит“ остануваат пред Влада, нема решение по средбата со Анѓушев

Нема напредок во преговорите помеѓу поранешните вработени во „Еурокомпозит“ и Владата. Според вработените на дeнешната средба со вицепремиерот Анѓушев им

Read more