ВИДЕО – Започна пробниот попис во Прилеп, засега се одвива без проблеми, граѓаните велат редно е да се попишеме

Во 13 општини, помеѓу кои и Прилеп денеска започна пробниот попис. Во градот под Марковите кули, во два пописни круга

Read more

„Бакхи – краток преглед на распадот“ од Битолскиот театар најдобра на годинешниот 54-ти по ред „Војдан Чернодрински“

Претставата „Бакхи – краток преглед на распадот“ во изведба на Битолскиот театар, а во режија на Игор Вук Торбица е

Read more