ВИДЕО – Жителите на Дреновци бараат итна помош од институциите, обвинуваат дека се заборавени од државата

Локалниот пат кој ги поврзува селата Дреновци и Дупјачани во Општина Долнени е комплетно уништен во должина од околу 1,5

Read more

Синот на Горан Стефановски бара донации за изработка на негова скулптура што ќе го краси Дебар Маало

Синот на познатиот македонски драматург Горан Стефановски, Игор, преку социјалните мрежи замоли за донации од граѓаните за да се соберат

Read more

Амбасадорот на Русија во Македонија Сергеј Баздникин во посета на Музејот за тутун и Институтот за тутун во Прилеп

Во рамките на одбележувањето на Денот на Руската федерација, а во организација на Сојузот на Здруженија за руско македонско пријателство

Read more