ВИДЕО – „Крајот на светот каков што го знаеме“, нова премиера на „Чин 4 Сцена 5“, компилација од 10 кратки сцени

Училиштето за театар „Чин 4 Сцена 5“ ја одржа својата најнова премиера „Крајот на светот каков што го знаеме“ од

Read more

Во Прилеп започна 56-тиот Интернационален скулпторски симпозиум „Мермер“

Оваа година се навршуваат 56 години од Интернационалниот скулпторски симпозиум „Мермер“ кој што е во организација на Центарот за современа

Read more

ОО СДСМ Прилеп : Од правдата бегање нема, секој кој се огрешил од ВМРО-ДПМНЕ ќе одговара за злоупотребите на парите од граѓаните

Партијата која за претседател на централната партиска Комисија за локална самоуправа го поставува осудениот екс градоначалник на Општина Прилеп, Марјан

Read more

ВИДЕО – Петкоски : Kриминалното работење стана одлика на СДСМ во изминатите 2 години, а секој збор и ветување лага

Вчера бевме сведоци како Валентин Божиноски вработен во Управата за јавни приходи, во период кога треба да е на работа,

Read more

ВИДЕО – Јанкула : Лицата со хендикеп да излезат од своите домови и заедно да докажеме дека „Сите сме исти“

ИЗВОР : СИТЕЛ   „Преспанскиот херој“, кој заслужено го носи ова име, Васил Јанкула од Ресен, пред околу месец и

Read more