„Аутомакедонија“ го доби тендерот вреден скоро 1 милион евра за набавка на нови автобуси во Прилеп

Јавното претпријатие за просторни и урбанистички планови – Прилеп по распишаниот тендер за набавка на нови нископодни автобуси склучи договор

Read more

22 уметници од земјава и странство дел од уметничкото лето на Центарот за современа ликовна уметност

Во рамки на Прилепското уметничко лето на кое учествуваат 22 уметници од земјава и странство, се одржуваат  традиционалните ликовни манифестации: 62

Read more

ВИДЕО – Државата не одделува доволно пари за фестивалот „Пеце Атанасовски“, без тоа нема негов раст и развој

Со дефиле низ центарот на Прилеп и настапи на учесниците на Камената бина во центарот на Прилеп, на плоштадот „Александрија“

Read more

ВИДЕО – Младите се помалку се интересираат за фолклорот и традицијата, во Прилеп се одржува семинар за народни песни и инструменти

Вечерва со дефиле низ прилепските улици и настапи на Камената Бина на плоштадот Александрија во центарот на градот започнува 45-тото

Read more