Инспекторот Илиевски, кој откри неправилности во образованието на функционери, деградиран на пониско работно место

Ѓорѓи Илиевски, Вишиот просветен инспектор и раководител на одделението за инспекциски надзор во високото образование, научните институти, ученичките и студентските

Read more

Бурни реакции по најавата на акцискиот план на Владата за борба против лажните вести

Акцискиот план на Владата против ширењето дезинформации содржи проблематични и недоречени мерки, се првичните реакции на медиумската заедница откако премиерот

Read more

Судир на „Голф“ и „Пасат“ кај Кривогаштани – едно лице се здобило со тешки телесни повреди

На регионалниот пат село Кривогаштани – село Житоше, прилепско, се случи сообраќајна незгода помеѓу патничко возило „Фолксваген Голф“ со прилепски

Read more

ВИДЕО – Попоски: Прилепската болница прераснува во достоинствено место за лекување

12 годишното криминално владеење на ВМРО-ДПМНЕ, го уништи здравствениот систем во државата и предизвика огромни штети врз здравјето на граѓаните. За

Read more