ВИДЕО – Иако младите од Крушево масовно се иселуваат, сепак дел од нив со голем ентузијазам се борат за својот град, кој полека станува атрактивна дестинација

Концерт, изложби, манифестации, Меѓународни денови на Власите, параглајдерски натпревари од светски калибар се само дел од богата програма на Крушево

Read more

ВИДЕО – ФК Победа пред комплетно згаснување, Општината ќе оддели дополнителна помош, но за жал нема спонзори

Гордоста на Прилеп, ФК Победа, се наоѓа пред згаснување. Клубот кој сега е во втора лига должи 9 милиони денари,

Read more

ВИДЕО – Уникатна уметност, единствена во Македонија, направена со остатоци од коса

ИЗВОР СИТЕЛ.   Фризерката Светлана Зуламоска Гроздановска од Општина Кривогаштани, скоро една година се занимава со една интересна уметност, а

Read more